BABAMDAN

ÇOCUKLAR BÜYÜYOR

1975-1976 ders yılında Gökhan İlkokulu bitirip mezun oldu ve 1976-1977 de ortaokula başladı. Aylar yıllar hızla akıp gidiyor. Bizde bu hıza ayak uydurmaya çalışıyorduk. 1978-1979 ders yılında Lütfullah ilkokula başladı. O da ağabeyleri gibi yine Milli Zafer İlkokuluna başladı. O zaman Abdülmennan 4.sınıfta idi. O da abisi Gökhan kendisini nasıl koruyup kolladı ise aynı şekilde kardeşi Lütfullah’ı koruyup kolladı. Çocuklar için üst sınıflarda abisinin olması kendileri için bir güvence teşkil ediyordu. Böyle olduğu için okula gidip gelme ve oradaki duruma intibak etme konusunda bir problem olmadı.

1979-1980 ders yılında Abdülmennan İlkokulu bitirip mezun oldu.

Zaman böylece akıp gidiyor ve bizim gerek kendimle ilgili gerekse çocuklarla ilgili ihtiyaçlar her geçen gün ziyadeleşiyor. Bunları karşılamak için çareler ararken diğer yandan da emeklilik hakkını kazanmış duruma geldiğimden kara kara düşünüyordum. Emekli olsam o zamanın şartlarında maaşıma ek olarak aldığım kıta tazminatı, tayin bedeli ve teknik personel ödeneği gibi ilave ücretler kesileceğinden maaşımda yarı yarıya azalma söz konusu idi. Onun için düşündüm, taşındım; emekliliğimi öteleyerek çocuklarımın okuyabilmesi için onların ihtiyaçlarını temin etme mecburiyeti ortadan kalkıncaya kadar göreve devam kararı aldım.

1982-1983 ders yılında Gökhan liseyi, Abdülmennan ortaokulu, Lütfullah ilkokulu bitirerek mezun oldular. O yıl yani 1983 yılı eşimle beraber bizim kendimizi en mutlu hissettiğimiz yıl oldu. Onun için Allah’ımıza şükür ve hamd manasında yakın arkadaşlarımızla beraber olduk. Onlara kendimize göre bazı ikramlarda bulunarak, mevlit, ilahi, kaside ve tabi en mühim olan Kur’an ı Kerim okutarak güzel bir merasim icra ederek evlatlarımızın gelecek zamanlarda da başarılı ve mutlu olmaları için samimiyetle ve içtenlikle dualar etmiştik.

1983 yılı bizim için sonsuz bir lezzet ve huzur ve gurur yılı oldu. O yıl aynı zamanda Gökhan’ın üniversite sınavlarına girdiği ve de Ankara Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi bölümünü kazandığı yıl oldu. 1983-1984 ders yılında Gökhan üniversiteye, Abdülmennan liseye, Lütfullah’ta ortaokula başladı. Üç yıl aralıkla birbirlerini takip ettiler. Çok şükür hiçbirisinin sınıfta kalıp yıl kaybı olmadı. Bizim onlar için verdiklerimizi, bize çok güzel duygular kazandırarak, huzur, gurur ve çok yüksek hazlar almamızı temin ederek bize fazlası ile iade ettiler. Allah (c.c.) kendilerinden razı olsun.

1985-1986 ders yılında Gökhan üniversite 4.sınıfa geçti. Abdülmennan liseyi, Lütfullah ortaokulu bitirdi.

1986-1987 ders yılında Gökhan üniversite 4.sınıfa, Abdülmennan Hava Teknik Okulu Komutanlığı’nda Astsubay Okulu’na başladı. Lütfullah ise lise 1.sınıfa başladı. Böylece bizim aile topluluğumuzda yavaş yavaş değişmeye başladı. Yani ataerkillikten bireyselliğe dönüşmeye başladı. Çünkü Gökhan zaten Ankara’da idi. Zaman zaman gelir gider idi. Abdülmennan da İzmir Hava Teknik Okulu Komutanlığı’nda yatılı olarak kaldığından bizimle Lütfullah’tan başka birlikte olan kalmamıştı.

1986-1987 ders yılı sonuna geldiğimizde Gökhan üniversiteden mezun olmuş, Abdülmennan da Hava Astsubay’ı olarak mezun olup İzmit’e tayin olmuş, Lütfullah lise 2.sınıfa geçmiş idi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir